Irinej: Nadam se da će Rusi ipak da dođu na Sabor

Patrijarh srpski Irinej nada se da će Ruska crkva i oni koje su odlučile da ne učestvuju na Svepravoslavnom saboru promeniti mišljenje i pridružiti se ostalima.

Izvor: Beta

Petak, 17.06.2016.

19:37

Irinej: Nadam se da će Rusi ipak da dođu na Sabor
Foto: Tanjug

"Patrijarh srpski je izrazio nadu da još postoji mogućnost da se sa sveštenog Sabranja uputi poziv uvaženim predstojateljima Antiohijske, Ruske, Gruzijske i Bugarske crkve da se pridruže braći predstojateljima u nedelju na sabornom služenju Liturgije na praznik Silaska svetoga duha na apostole - Pedesetnicu, u nedelju", navodi SPC.

Ruska pravoslavna crkva saopštila je ove sedmice da neće učestvovati na Svepravoslavnom saboru na Kritu ako na njega ne dođu druge pravoslavne crkve, a njen Sveti sinod je predložio da se taj skup odloži.

Na predsaborskom Savetovanju svi prisutni predstojatelji bili su u prilici da izraze svoje stavove u vezi sa pripremnim aktivnostima pre zvaničnog radnog početka Sabora, koji će biti na Duhovski ponedeljak, 20. juna, navedeno je u saopštenju.

Zasedanje Svetog i velikog sabora će trajati do 26. juna na Kritu. Delegacija SPC je nakon odluke o učešću na Saboru saopštila da će zatražiti da se na skupu razmatraju i pitanja koja su predložile crkve, koje su otkazale učešće. U suprotnom, saopštila je SPC, i njena delegacija će napustiti sabor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: