Čekajući Đinpinga: Prvo "nedeljno prepodne", sad kolaps

Saobraćaj u glavnom gradu Srbije otežan je zbog prolaska kolone s kineskim predsednikom, koji je stigao u trodnevnu posetu.

Izvor: B92

Petak, 17.06.2016.

12:54

Čekajući Đinpinga: Prvo

Prema poslednjim informacijama, zatvoreni su delovi auto-puta u pravcu ka gradu od aerodroma zbog prolaska kolone s kineskim predsednikom i srpskim zvaničnicima.

To je, u kombinaciji sa uobičajenom gužvom u ovo vreme pred vikend, izazvalo kolaps i dugačku kolonu.

Takođe, zbog posete je zatvoren deo Kneza Miloša od Nemanjine ka Gazeli, dok se kod Sajma stvorila velika gužva, ali ne samo zbog posete već zbog kvara jednog automobila, koji stoji u jednoj od traka i tako usporava saobraćaj.

Kako je Tanjugu rečeno u Žutom taksiju, saobraćaj na autoputu od Ustaničke ka Novom Beogradu potpuno je u zastoju, a situaciju još više komplikuje to što se zapalio automobil na Južnom bulevaru.

Dežurni dispečer Žutog taksija je rekao za B92.net da su kolege tokom dana javljale da je stanje na ulicama uglavnom bilo ”kao nedeljom pre podne”, da nije bilo pojačanog saobraćaja, kao i da je do same posete sve funkcionisalo besprekorno.

Tačna ruta kojom će prolaziti delegacija kineskog predsednika i tačna satnica nisu poznate, ali se zna da će kineski predsednik oko 16.30 položiti kamen temeljac za Kineski kulturni centar u Ulici Trešnjinog cveta, nakon čega će se prošetati Kalemegdanom, pa će i saobraćaj u tim delovima grada biti obustavljan.

Kineski predsednik Si Đinping je stigao u trodnevnu posetu Beogradu, kao prvi najviši funkcioner jedne od najmoćnijih zemalja sveta posle 30 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: