Specijalni poklon Nikolića za Đinpinga - stara fotografija

Predsednik Tomislav Nikolić priredio je privatnu večeru u čast predsednika Kine Si Đinpinga i uručio mu specijalni poklon koji je pripremio za njega.

Izvor: B92

Petak, 17.06.2016.

21:08

Specijalni poklon Nikolića za Đinpinga - stara fotografija
Foto: Tanjug

Nikolić mu je poklonio do sada neobjavljenu fotografiju gospodina Si Džongsuna, oca sadašnjeg predsednika NR Kine.

Kako je saopštila Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije, fotografija je snimljena 1986. godine, kada je Si Džongsun predvodio delegaciju Komunističke partije Kine na 13. kongresu Saveza komunista Jugoslavije.

U posveti predsednik Nikolić je napisao: „

“Znam da ste na svog oca ponosni i da tugujete za njim, kao i ja za svojim. I on bi danas bio ponosan na Vas”.

Predsednik Kine je doputovao danas u trodnevnu posetu Srbiji, a posle dočeka na beogradskom aerodromu dva predsednika su položili vence na spomenik poginulim službenicima Ambasade Kine u NATO bombardovanju i položili kamen temeljac za Kineski kulturni centar na toj lokaciji.

Tom prilikom je otkriven spomenik Konfučiju i tabla novoimenovane Konfučijeve ulice i Trga prijateljstva Srbije i Kine.

Tokom šetnje Kalemegdanom, kineski predsednik pokazao je veliko interesovanje za istoriju Beograda i Srbije, ali je i pokazao impresivno znanje o našoj zemlji, rekao je Tanjugu Relja Seratlić iz Beogradske tvrđave, koji je pratio delegacije tokom posete Kalemegdanu.

Đinpinga je najviše oduševio pogled na ušće Save u Dunav.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: