Urednik HRT smenjen zbog astrologa: Oreškovića čuva svemir

Novinar HRT-a Petar Vlahov koji je, u sredu kasno uveče u Dnevniku 3 te TV ugostio astrologa Anđelku Subašić, smenjen je s mesta urednika i voditelja emisije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.06.2016.

23:24

Urednik HRT smenjen zbog astrologa: Oreškovića čuva svemir
Foto: GettyImages

Osim toga, zaradio je i opomenu pred otkaz.

Vlahov nije želio da komentariše ovu odluku, preneo je zagrebački Jutarnji list.

List, međutim, piše da izvori bliski ovom voditelju kažu da je on šokiran odlukom rukovodstva HRT-a, te da ne nalazi ništa sporno u tome što je Subašićeva bila njegov gost u Dnevniku 3.

U Dnevniku 3 je, naime, konstatovano da "upada u oko" da datum rasprave o opozivu premijera Tihomira Oreškovića - 16. 6. 2016. kada bi Hrvatska mogla da ostane bez vlade, označavaju tri šestice.

A Subašićeva, koja je predvidela i pre nego je formirana ova vlada da Tomislav Karamarko neće ostati u njenom vrhu, rekla je da hrvatska vlada neće pasti, te da šefa HDZ-a čuva svemir.

''Nije politički mrtav ni u silaznoj putanji jer ga Bog, odnosno Svemir, čuva od svega što je loše po njega'', rekla je Subašić.

Premijera Oreškovića je pohvalila rekavši da je odgovoran i hrabar i da zasad neće otići, ali da mandat neće odraditi do kraja dok je za predsednika SDP-a kazala da je uplašen i da nema stav.

Ipak, hrvatski premijer Tihomir Orešković opozvan je u Saboru i hrvatska vlada je pala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: