Petrov: Samo mogu da sanjaju prekomponovanje

Potpredsednik Vlade Hrvatske i lider Mosta Boža Petrov poručio je šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku da može "samo da sanja" o prekomponovanju vlade.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.06.2016.

18:44

Petrov: Samo mogu da sanjaju prekomponovanje
Foto: GettyImages

Kako kaže, naredni korak su izbori.

Petrov je novinarima nakon izglasavanja nepoverenja premijeru Tihomiru Oreškoviću rekao da smatra da ovoj vladi nije data istinska prilika.

Uveren je da će novi izbori biti održani na jesen jer, kako je rekao, takva je praksa u svim demokratski razvijenim državama.

Izbori se, rekao je, ne sprovode tokom leta.

Petrov je ukazao javnosti da se pokazalo ko u Hrvatskoj s kim odlučuje. To su, rekao je, HDZ i SDP.

"Te dve stranke su donele dve ključne odluke u Sabori i ja im na tome čestitam", rekao je.

A reč je, objasnio je, o izboru sudija Ustavnog suda i danas o opozivu Oreškovića.

Hrvatska vlada pala je nakon samo nekoliko meseci na vlasti, nakon što je Sabor izglasao nepoverenje premijeru Tihomiru Oreškoviću.

Sada već bivši premijer Hrvatske naveo je da nije došao da se bavi politikom nego da pomogne, ali i da su neki mislili da će on biti „lutka“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: