Orešković: Mislili su da ću biti samo lutka

Sada već bivši premijer Hrvatske Tihomir Orešković naveo je da nije došao da se bavi politikom nego da pomogne, ali da su neki mislili da će on biti „lutka“.

Izvor: B92, index.hr

Četvrtak, 16.06.2016.

17:08

Orešković: Mislili su da ću biti samo lutka
Foto: Tanjug

"Žao mi je, došao sam s najboljim namerama da pomognem domovini. Svi smo došli s namerom da popravimo ekonomsku situaciju, ali zbog loše komunikacije i slučaja Karamarka nismo mogli da funkcionišemo“, naveo je Orešković nakon opoziva.

Kako kaže, kao premijer je upoznao i dobre i loše stvari, a Hrvatska kao zemlja ima veliki potencijal.

„Nisam tu došao da se bavim politikom nego da pomognem i tu sam dok se ne izabere nova vlada da ispunim cilj", rekao je Orešković, a prenosi zagrebački „Index“.

Na pitanje novinara da li je ovo očekivao odgovara: Ko bi mogao ovo očekivati?

„Imam globalno iskustvo. Nadao sam se da ću imati podršku Karamarka, ali s Petrovom sam dobro sarađivao. Domoljub sam, volim izazove, ovo je bio ogroman izazov i iskustvo. Zahvaljujem svim građanima koji su mi dali podršku“, ističe bivši premijer Hrvatske.

On navodi da je malo tužan jer misli da je mogao da uradi mnogo više stvari, kao i da je njegov tim „imao veliki potencijal“.

„Kao čovek koji je došao iz privrednog sektora puno je političkih spinova, ali uveren sam da će Hrvatska imati dobru privrednu godinu. I dalje ćemo raditi i tu sam dok bude trebalo ispuniti ovu funkciju kao tehnički premijer“, kaže Orešković.

Otkrio je koji će biti njegovi sledeći koraci: "Ovaj vikend ću se malo odmoriti, biti s porodicom i decom i stati na loptu. Videt ću situaciju, tu sam da radim, još uvek postoje obaveze koje moramo ispuniti."

Takođe, objasnio je i zašto se toliko pričalo o Sigurnosnoobaveštajnoj agenciji, navodi „Index“.

"Mislim da svi znate da se dosta pričalo oko SOA-e, neki su mislili da ću biti lutka, ja sam mnogo godina u biznisu i imam liniju koju neću preći. Birao sam osobu koja je dobra za taj posao. Nudili su mi se neki kandidati, a ja sam imao svoga. Zajedno smo odlučili predsednica i ja za Markića“, navodi on.

Na pitanje šta misli o tome šta bi trebalo sada da se dogodi, bio je jasan.

"Ja mislim da treba ići na nove izbore, da to građani očekuju i da bi oni trebalo da odluče", zaključio je Orešković.

Orešković je većinom od 125 zastupnika opozvan u Saboru, a time je i pala hrvatska vlada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: