NATO razmatra veće angažovanje u ratu protiv džihadista

NATO je saopštio da razmatra veće angažovanje u borbi protiv ekstremističke organizacije Islamska država.

Izvor: Beta

Sreda, 15.06.2016.

19:55

Default images
Beta/AP

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da su ministri odbrane NATO-a doneli odluku da ta vojna alijansa sačini nacrt predloga za jačanje i obuku iračke vojske u Iraku.

NATO će iračku vojsku savetovati o pomoći koju, praćenjem vazdušnog prostora Sirije i Iraka, avioni sistema za nadzor Avaks (AWACS) mogu dati delovanju koalicije koju SAD predvode u borbi protiv Islamske države.

Američki ministar odbrane Ešton Karter pozdravio je odluku NATO-a, ali je rekao da bi "voleo da Alijansa učini nešto više".

On je kao primere naveo dokazanu sposobnost NATO-a da sastavi multinacionalne vojne snage i da doprinos manjih država integriše u kolektivni napor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: