"Glasaćemo protiv Oreškovića i objasnićemo mu zašto"

Zastupnik u Hrvatskom saboru i potpredsednik SDSS Milorad Pupovac potvrdio je da će glasanje o nepoverenju premijeru Tihomiru Oreškoviću biti u četvrtak.

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.06.2016.

17:15

Beta

On je potvrdio i da će pet manjinskih poslanika glasati za njegov opoziv.

Pupovac je u izjavi za Tanjug rekao da će to biti prilika da manjinci iznesu svoje razloge zbog čega misle da premijer Orešković nema njihovo poverenje.

"To će biti i prilika da premijeru Oreškoviću kažemo zašto ova vlada ovako kako je do sada radila i kako se odnosila prema manjinskim problemima, kako se odnosila prema problemima društva kako je funkcionisala i kako je razvijala odnose u regiji, ne može imati naše poverenje", jasan je Pupovac.

Upitan kakav rasplet očekuje ukoliko vlada padne, Pupovac kaže da postoji mogućnost da neko pokuša da napravi većinu i prekomponuje vladu.

Podseća da najuticajnija vladajuća HDZ Tomislava Karamarka tvrdi da ima većinu za sastav nove vlade i da je za mandatara već predložila Zdravka Marića.

"U svakom slučaju ako u tome ne uspeju dolaze novi izbori", kazao je Pupovac uz napmenu da većina građana, kao i većina stranaka u parlamentu, smatra da treba ići na nove izbore, ukoliko Oreškoviću bude izglasano nepoverenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: