Karamarko podneo ostavku, prozvao Petrova i Oreškovića

Šef HDZ Tomislav Karamarko podneo je ostavku na mesto potpredsednika vlade i pozvao lidera Mosta Božu Petrova i premijera Tihmora Oreškovića da učine isto.

Izvor: Beta

Sreda, 15.06.2016.

14:27

Karamarko podneo ostavku, prozvao Petrova i Oreškovića
Foto: Beta

"Podneo sam ostavku i o tome obaveštavam javnost. Odlazim iz vlade i očekujem da će to napraviti i svi ovi drugi jer smatram da bi to bio uviđavan čin", rekao je Karamarko na vanrednoj konferenciji za novinare.

On je rekao da misli da je njegov potez podnošenja ostavke dobar i da vladi treba dati svežinu drugim osobama koje su rasterećeni ličnim odnosima.

Karamarko je najavio da će HDZ ići na prekomponovanje vlade i istakao da "veruje da će Hrvatska konačno dobiti vlast koja će biti svesna teške situacije u kojoj se država nalazi".

Ranije, lider HDZ je i zvanično označen kao osoba u sukobu interesa, nakon što je državna Komisija za odlučivanje o sukobu interesa objavila svoju odluku.

Postupak je pokrenut zbog otkrivanja afere "Konsultantica", odnosno zbog poslovne povezanosti marketinške firme Drimia supruge Tomislava Karamarka s firmom njegovog prijatelja Josipa Petrovića, konsultanta mađarske naftne kompanije MOL, s kojim je Hrvatska u sudskom sporu zbog naftne kompanije Ina.

Između ostalog, zbog te afere je izbila velika kriza vlasti u Hrvatskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: