Predsednik Kine: Radujem se dolasku u Srbiju

Predsednik Kine Si Đinping izjavio je da se raduje dolasku u Srbiju i da očekuje da sa državnim vrhom razgovara o budućoj saradnji.

Izvor: B92

Sreda, 15.06.2016.

22:55

Predsednik Kine: Radujem se dolasku u Srbiju
Getty Images

Kineski predsednik u autorskom tekstu za Politiku od četvrtka piše i o dugogodišnjim prijateljskim odnosima dve zemlje, ali i o očekivanjima od predstojeće posete Srbiji.

"Očekujem da sa predsednikom Nikolićem i drugim srpskim rukovodiocima zajedno razgovaramo o našem prijateljstvu, planiramo saradnju, razmišljamo o budućnosti i zajednički podignemo strateško partnerstvo na novi nivo", naveo je Đinping.

On je dodao da su srpski i kineski narod proteklih 60 godina uvek bili jedan uz drugog, "rame uz rame, uzajamno negujući posebne simpatije i vanvremensko i iskreno prijateljstvo.

Kineski predsednik u petak trebalo da doputuje u Srbiju, a u autorskom tekstu dodao je da se filmovi "Most" i "Valter brani Sarajevo" ne mogu zaboraviti i da su, kako je dodao podigli patriotizam velikog broja Kineza.

Prema najavama političara u Srbiji, očekuje se da Srbija i Kina potpišu oko 20 sporazum o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, novih tehnologija, ali i projekte na izgradnji infrastrukture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: