Žena ubice iz Orlanda znala za plan, ali nije javila FBI

Supruga teroriste koji je u gej klubu u Orlandu ubio 49 ljudi rekla je istražiteljima da je znala za njegove planove i da je pokušala da ga odvrati od toga.

Izvor: B92

Utorak, 14.06.2016.

21:33

Žena ubice iz Orlanda znala za plan, ali nije javila FBI
Tanjug

Nur Zahi Salman, udovica Omara Matina je rekla na ispitivanju u FBI da je ona dovezla supruga ispred noćnog kluba Puls, nekoliko dana pre napada.

Ona je istakla da je pokušala da ga odvrati od namere da počini masakr, nezvanično saznaje televizijska mreža NBC Njuz.

Takođe, navodi se da je ona bila u društvu supruga kada je kupovao oružje i municiju za svoj krvavi pir.

Vlasti razmatraju mogućnost da podignu optužnicu protiv nje za prikrivanje i neprijavljivanje namera njenog supruga, ali za sada odluka nije doneta.

NBC dodaje i da je ona u potpunosti spremna na saradnju sa vlastima.

Ime supruge Omara Matina je tek u utorak stiglo u medije, pošto su se oni prethodnih dana bavili uglavnom izjavama njegove bivše supruge, koja je govorila da ju je Matin tukao, “ponašao se bipolarno i sociopatski“.

Sitora Jusufi je sa Omarom Matinom bila u braku oko tri meseca 2009. godine, ali su se razveli, jer je, kako je navela, bio nestabilna ličnost.

"Tukao me je. Samo bi došao kući i počeo da me bije jer veš nije bio opran ili nešto slično", rekla je ona.

Matinov otac je ubrzo nakon masakra u Orlandu izjavio da se njegov sin Omar “veoma razbesneo kada je nekoliko meseci ranije u Majamiju video dvojicu muškaraca kako se ljube”.

U Orlandu je uvedeno vanredno stanje posle napada na noćni klub za homoseksualce u kojem je poginulo 49 ljudi, dok su 53 čoveka povređena, a mnogi od njih su u kritičnom stanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: