Krvavi pir nije završen: Šestoro ranjenih u teškom stanju

Najmanje šest ljudi povređenih u pucnjavi ovog vikenda u Orlandu na Floridi, u kojoj je ubijeno 49, a povređene 53 osobe, u kritičnom je stanju.

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.06.2016.

17:29

Krvavi pir nije završen: Šestoro ranjenih u teškom stanju
Getty Images

To je izjavio lekar Regionalnog kliničkog centra u Orlandu, dr Majkl Čitam.

On je rekao da ne bi bio iznenađen ukoliko bi broj žrtava porastao i dodao da je još pet pacijenata u stanju koje zahteva stalno praćenje, a ishod je neizvestan, prenela je agencija AP.

Čitam je na konferenciji za štampu u Orlandu naveo da se još 16 pacijenata nalazi u bolnici i u stabilnom su stanju.

Lekari bolnice u Orlandu su se na konferenciji prisetili noći sa subote na nedelju, kad je Amerikanac avganistanskog porekla Omar Matin otvorio vatru u gej klubu "Pals" u Orlandu, pri čemu je ubio 49 osoba, a zatim i sam poginuo u okršaju sa policijom.

Lekari su naveli da je ta noć bila haotična, pošto su pacijenti stizali u "prepunim ambulantnim kolima".

Dr Čedvik Smit se na rubu suza prisetio kako je te noći pozvao kolege koje nisu bile u smeni i poručio im: "Ovo nije vežba. Ovo nije šala".

On je naveo da su mu sve kolege odgovorile da će odmah doći i da se uskoro pojavilo više desetina lekara i medicinskih sestara da pomognu u zbrinjavanju povređenih u najvećem masovnom ubistvu vatrenim oružjem u istoriji SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: