Tabloid "San" u "Bregzit timu": Ovo je poslednja šansa...

List sa najvećim tiražem u Britaniji, tabloid "San", podržao je kampanju za izlazak iz Evropske unije.

Izvor: B92

Utorak, 14.06.2016.

00:17

Tabloid
Foto: GettyImages

"Ovo je naša poslednja šansa da se maknemo od nedemokratske mašine Brisela... Vreme je da je iskoristimo", objavio je "San" na naslovnoj strani.

Taj list je u vlasništvu medijskog tajkuna Ruperta Mardoka, podseća Rojters.

Istovremeno, najnovije ankete pokazuju da je britanska podrška izlasku iz EU 46 odsto, u odnosu na 39 odsto koji su za ostanak.

To su rezultati agencije "YouGov" koju je obavila za Tajms.

Britanci izlaze 23. juna na referendum na kojem će odlučiti hoće li njihova zemlja ostati deo EU, što je odluka s dalekosežnim posledicama na politiku, ekonomiju, odbranu i diplomatiju u Britaniji ali i u ostatku Unije.

Gradonačelnik Londona Sadik Kan najavio je da će se svom snagom boriti da ubedi birače da na referendumu glasaju za ostanak Velike Britanije u EU.

On je u intervjuu za AP rekao da je vreme da politički lideri koji žele Britaniju u EU formiraju jedinstveniji front i da se zajedno bore za opštu stvar.

"Ako smatramo da je EU važna za naš način života, moramo da se borimo zajedno - od vrata do vrata, ulice do ulice, grada do grada - da ubedimo naše građane zašto je to tako važno za našu budućnost. A ja verujem da jeste", rekao je Kan.

On je apelovao na Britance da razmisle o posledicama koje bi Bregzit imao, naročito po ekonomiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: