ID insistira na odgovornosti: Omar je vojnik kalifata

Islamska država preuzela odgovornost za napad na klub homoseksualaca na Floridi u kom je ubijeno 50 ljudi, a počinioca tog zločina nazvala "vojnikom kalifata".

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.06.2016.

12:06

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

"Jedan od vojnika kalifata u Americi je zaobišao bezbednosne mere i uspeo da uđe u okupljalište krstaša u noćnom klubu za homoseksualce u Orlandu na Floridi, gde je ubio i ranio više od stotinu njih pre nego što je i sam ubijen", navodi se u zvaničnom saopštenju ID pročitanom na radio-stanici džihadista "Albajan", preneo je Rojters.

Prethodno je i novinska agencija Islamske države Amaka objavila da je ID preuzela odgovornost za to najmasovnije ubistvo počinjeno vatrenim oružjem u američkoj istoriji.

Zločin je izveo Amerikanac avganistanskog porekla Omar Matin, koji je u razmeni vatre s policijom i sam ubijen.

"Oružani napad na noćni klub homoseksualaca u gradu Orlandu, u američkoj državi Floridi, u kojem je 100 ljudi ubijeno i ranjeno, izveo je borac islamske države", prenosi Rojters informaciju Amaka.

Američki mediji preneli su ranije da je Matin, pre nego što je otvorio vatru, pozvao policiju (911) i u telefonskom pozivu zakleo se na vernost Islamskoj državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: