ID preuzela odgovornost; Senator Floride: Nije potvrđeno

Islamska država preuzela je odgovornost za pucnjavu u Orlandu, na Floridi, u kojoj je ubijeno najmanje 50, a ranjeno je 53 ljudi, javlja Rojters.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 12.06.2016.

20:42

ID preuzela odgovornost; Senator Floride: Nije potvrđeno
Foto: Tanjug

Zločin je izveo Amerikanac avganistanskog porekla Omar Maten, koji je u razmeni vatre sa policijom i sam ubijen.

"Oružani napad na noćni gej klub u gradu Orlandu, u američkoj držabi Floridi, koji je ostavio više od 100 mrtvih i ranjenih, izveo je borac Islamske države", prenosi Rojters informaciju Amaka, novinske agencije Islamske države.

To je najmasovnije ubistvo počinjeno vatrenim oružjem u istoriji SAD.

Međutim, senator Floride Bil Nelson izjavio je da tvrdnje Amaka još nisu potvrđene.

"Kada budemo dobili više informacija videćemo kakve su te veze bile", rekao je Nelson novinarima u Orlandu, preneo je Rojters. Američki mediji preneli su ranije da je Maten, pre nego što je otvorio vatru, pozvao policiju (911) i u telefonskom pozivu zakleo se na vernost Islamskoj državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: