Savamala: Mali se "brani" ćutanjem, a Vučić o "mešetarima"

Političke odgovornosti za slučaj Savamala i dalje nema, gradonačelnik ćuti, a njegov zamenik tvrdi da je on na radnom mestu.

Izvor: B92

Petak, 10.06.2016.

16:02

Savamala: Mali se
Tanjug

Za to vreme mandatar Aleksandar Vučić navodi da je njegovo rušenje zapravo konačni cilj "političkih mešetara" koji traže odgovornost Siniše Malog za Savamalu.

Dva dana posle izjave Vučića da su za rušenje objekata u Savamali odgovorni najviši gradski funkcioneri - nikakvih promena u gradskoj vladi nema. Tu se pre svega misli na gradonačelnika Sinišu Malog, do koga je bilo nemoguće doći prethodna dva dana.

“Pa videli ste ga juče na prijemu u Ruskoj ambasadi, bio je sprečen da bude na litiji i na prijemu, tu je radi redovno svoje poslove, kao što i svi ostali rade redovno svoje poslove. Mi smo u sredu imali skupštinu grada, juče je bila slava grada, i danas evo vidite da redovno obavljamo svoje dužnosti i tu nema nikakvih promena”, kaže Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda.

Mladenović kaže da treba sačekati da nadležne službe urade svoj posao, a da će se svi u gradskoj upravi ponašati u skladu s tim, odnosno da će snositi odgovornost ukoliko je ima. Isti stav ima i premijer Aleksandar Vučić.

“Slučajno nisam znao za tu akciju, da jesam rekao bih im uzmite bagere i buldožere, porušite u po bela dana, a daj meni ovaj jedan da sednem u njega, ja ću to da uradim, da to ruglo kriminalno tamo sklonim. Eto, nisu me pitali, nisu mi ni reč rekli i izveli su nešto što je loše, nešto što ne sme da se radi. Za to mi kažemo snosimo najveću odgovornost, ali nije vam dovoljno”, kaže Vučić.

Vučić ističe da se u slučaju Savamala radi o medijsko-političkoj akciji, a ne o stvarnom problemu. Da li će neko podneti ostavku kao lični čin, uopšte ga ne interesuje.

“I da budem potpuno otvoren. To što vi tražite nečiju glavu, to što sam u šali rekao da bi neko da strelja Sinišu Malog, to je bila pogrešna metafora. Mnogi bi to da rade, ali ne Siniši Malom, već meni, i to je konačni cilj tih političkih mešetara, prevaranata i svih drugih”, dodaje Vučić.

Postavlja se i pitanje odgovornosti u policiji koja nije reagovala na pozive građana, ali i odgovornosti komunalne policije, koja takođe nije reagovala na prijave građana.

U Višem javnom tužilaštvu se nisu oglašavali o slučaju Savamala. U telefonskom razgovoru nam je rečeno da pitanja pošaljemo elektronskom poštom, što smo i uradili, ali nismo dobili odgovor.

Poslednje informacije iz ovog tužilaštva su da je 13. maja poslat zahtev Službi unutrašnje kontrole policije za dodatne provere u vezi s rušenjem objekata u Savamali i učešćem policijskih službenika tokom tih događaja, uz napomenu da očekuju da će dodatne provere biti izvršene u najkraćem roku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: