"Da ja ne radim, ne biste imali vesti subotom i nedeljom"

Mandatar Aleksandar Vučić kaže da mediji ne bi imali o čemu da izveštavaju vikendom da on ne radi, kao i da su medijske slobode na visokom nivou u Srbiji.

Izvor: B92

Petak, 10.06.2016.

14:55

Foto: Screenshot / TV Prva

U emisiji "150 minuta" na TV Prva rekao je da misli da svi imaju slobodu da pišu šta hoće, ako su spremni da za to snose odgovornsot. Kaže i da mediji nisu uz vladu.

"Protiv mene nisu samo Informer i Pink, sve ostale dnevne novine i televizije jesu, a skoro svi nedeljnici su manje-više pod kontrolom Miroslava Miškovića", rekao je Vučić.

Kako je rekao, medijske slobode su na višem nivou nego pre pet-šest godina, a on "ne poziva urednike na kaficu jednom nedeljno kao Boris Tadić".

"Na to sam ponosan. Kada meni kažu da sam Hitler - to je okej, a o nekom drugom nešto da kažu, e onda se svi bune. Vučićević (Dragan, vlasnik Informera) i Mitrović (Željko, vlasnik Pinka) su privatnici, mogu da rade šta hoće", rekao je Vučić.

Za pisanje "Informera" je rekao da nije u skladu s njegovom politikom, ali da urednik tog lista "jedini ima hrabrosti da kaže Miškoviću, Davenportu i Birnu ono što im se ne sviđa", kao i da Vučićević ima "dobro mišljenje o njemu lično".

Lider SNS je rekao i da mediji, ali i politički "prevaranti, mešetari i lažovi" prave slučaj "Savamala" većim nego što jeste, a uporedio je to i sa slučajem "helikopter" za koji je rekao da je u pitanju bila "izmišljena i ludački vođena afera".

"Nisu ovde razlog fantomke, a nije ni helikopter bio životno pitanje. Nemojte da lažete da protesti nepolitički. Recite da je to u okviru političke borbe", rekao je Vučić.

Kako je naveo, uvek bi se našao povod i zato se slučaj "Savamala" ne završava nakon što je on rekao da je vrh gradske vlasti odgovoran.

Iako ponovo nije želeo da govori o imenima, Vučić je rekao da "nije označio Sinišu Malog".

"Nisam njega označio, već vrh beogradske vlasti. Neću reći ko je odgovoran, ja to znam, ali čekam da vidim šta će reći nadležni organi, ne želim da se mešam u njihov rad", rekao je Vučić.

Mandatar za sastav nove vlade je rekao i da medije i javnost nikada ne interesuju dobre vesti, a to je da su stvari u Srbiji krenule nabolje.

"Ceo svet, ne samo mi, ali i brojevi govore da ide dobro. Pre nekoliko godina Srbija je bila pred bankrotstvom, a sada je daleko od toga. Međutim, ne odgovara mnogima da Srbija bude jedina stabilna u regionu, da ima najevći rast. Zato teme koje nigde ne bi bile teme na taj način se nastavljaju. Jer, šta drugo da kaže opozicija? Da kaže da je bolje kada smo 2009. imali negativan rast od 0,6 odsto, nego sada, kada imamo 2,6 rast?", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da za "rušenje Šilerove dinamitom" nije bilo dozvola, kao i da se niko nije interesovao kada se rušilo ispod Plavog mosta gde su, kako je istakao, teško živele i radile obične srpske zanatlije.

Slučaj "Savamala" je nazvao i suštinski rešenim.

Neki su me iznenadili na konsultacijama

Vučić nije želeo da govori o formiranju nove vlade, ali je priznao da ona ipak neće biti formirana pre dolaska kineskog predsednika u Srbiju.

Mandatar je nagovestio i da bi neka imena koja se nisu spominjala mogla naći u izvršnoj vlasti.

"Neki ljudi su ostavili dobar utisak na mene, neko za koga nisam odmah smatrao da bi na neki način mogao da se uključi u rad vlade, možda ne na mestu ministra, ali nekim drugim mestima da", rekao je Vučić.

Takođe, rekao je i da je njegov sastanak sa Vojislavom šešeljem bio "učtiv i racionalan", kao i da se nasmejao na Dačićevu šalu sa tri želje.

"Bilo je duhovito. On uvek, ako ništa drugo, ne krije lični interes i to je fer", rekao je Vučić.

Što se posete Si Đipinga tiče, Vučić je rekao da Srbija želi ozbiljnu saradnju s Kingom.

"Rusija je sa Kinom potpisala 22 sporazuma, Angela Merkel 15, a ja želim bar 16 ili 17", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: