Mali: Još nije vreme za izjave

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je za list "Danas" da "ceni rad istražnih organa, ali da još nije vreme za izjave".

Izvor: B92

Petak, 10.06.2016.

11:05

Mali: Još nije vreme za izjave
Foto: Getty Images

To je jedina izjava Siniše Malog koja se pojavila u medijima nakon što je mandatar Aleksandar Vučić označio "sam vrh gradske vlasti" kao odgovoran za noćno rušenje u Savamali.

B92 je pokušao u četvrtak da dobije izjave od najviših gradskih funkcionera, ali oni nisu bili raspoloženi za razgovor ni na jednom od događaja, a gradonačelnik se nije ni pojavio na proslavi gradske slave Spasovdana.

Mali nije odgovarao na pozive, a prema nezvaničnim saznanjima B92, odlučeno je da on ne daje izjave "do daljeg".

Ipak, on se pojavio u Ambasadi Ruske Federacije u Srbiji u koju je na svečani prijem došao u pratnji Aleksandra Vučića. Lider SNS je po dolasku na prijem pred novinarima rekao Malom: "A, ti, Siniša, sa mnom, u inat ovima koji bi da te streljaju".

Vučić je, kada je govorio o slučaju "Savamala", rekao da će najviši gradski funkcioneri morati da odgovaraju i politički, ali i krivično ili prekršajno, za šta su zaduženi nadležni organi. Premijer nije imenovao nikoga, nije ni precizirao na kakvu političku odgovornost misli, a dodao da je "siguran da njihova namera nije bila loša ili kriminalna".

Na pitanje da li gradonačelnik Siniša Mali više nema njegovo poverenje, Vučić je odgovorio da je on za njega kao "običnog građanina" jedan od najboljih gradonačelnika u istoriji grada.

Na drugoj strani, predsednik Tomislav Nikolić izjavio je da ako je “izabrano lice” odgovorno za rušenje u beogradskoj Savamali, onda više ne može da obavlja tu funkciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: