"Ti Siniša, sa mnom, u inat ovima koji bi da te streljaju"

Premijer Aleksandar Vučić našalio se, na prijemu u ambasadi Rusije, sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, na račun optužbi da je kriv za rušenje u Savamali

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 09.06.2016.

21:37

Foto: Tanjug

Posle zvaničnog dela u kome se ambasador Aleksandar Čepurin obratio zvanicama, Vučić je uputivši se među zvanice i goste, okrenuo ka Malom koji je bio među njima i rekao mu: "A, ti Siniša, sa mnom, u inat ovima koji bi da te streljaju".

U tom trenutku, Vučiću je iz ruku ispala čaša i razbila se o pod, a on je primetio: "Istina je!". Dan nakon što je premijer rekao da je za nezakonito rušenje u slučaju "Savamala" odgovoran vrh beogradske vlasti, oni koji pripadaju tom vrhu se ne oglašavaju.

Vučić nije imenovao nikoga, naveo je da će ti ljudi snositi punu odgovornost, ali i dodao da je "siguran da njihova namera nije bila loša ili kriminalna".

Na pitanje da li gradonačelnik Siniša Mali više nema njegovo poverenje, Vučić je odgovorio da je on za njega kao "običnog građanina" jedan od najboljih gradonačelnika u istoriji grada.

"Ne ulazim u detalje, ali mislim da je njihov motiv bio najčistiji, da su hteli da obezbede najčistiji prostor, čisteći nešto od kriminalaca, koji su to zloupotrebili za sopstvenu zaradu. Sigran sam da nisu znali kakvi će detalji da budu", rekao je Vučić.

Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je da ako je “izabrano lice” odgovorno za rušenje u beogradskoj Savamali, onda više ne može da obavlja tu funkciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

165 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: