Vučić:Namerno o Savamali, koga interesuju ekonomski uspesi

Mandatar Aleksandar Vučić rekao je da je namerno rekao ko je kriv za Savamalu, jer je znao da će u centar pažnje dospeti ta vest, a ne ekonomski uspesi Srbije.

Izvor: Beta

Sreda, 08.06.2016.

21:57

Vučić:Namerno o Savamali, koga interesuju ekonomski uspesi
Foto: Tanjug

"Koga zanimaju plate i investicije, daj šta će da kažu lažni analitičari i Maldivi Božović. Ovo sve govori i o vama i o drugima kada ne pokazujete interesovanje za osnovnu vest. Svi znate da sam u pravu i da je to sušta istina", rekao je Vučić novinarima.

Po njegovim rečima, to o rušenju u Savamali je rekao zbog ljudi koji su bili stvarno zainteresovani za taj slučaj.

"Da, vlast je kriva, to je pošteno i odgovorno priznanje. Ja ne mogu i neću da izvučem nikoga od pravne odgovornosti, a razgovaraćemo i o političkoj odgovornosti", rekao je Vučić.

Vučić je na pitanje novinara zasto nalogodavci za rušenje u Savamali nisu pohapšeni, ako je utvrđeno da su prekršeni zakoni, odgovorio: "Pustite organe da rade i nemojte vi da hapsite".

"Ne zaboravite da sam nedvosmisleno danas rekao da je tačno da je neko mogao da ima dobre namere, ali da ga to ne opravdava", rekao je Vucić.

"Nikada ih nije interesovala ni istina, nikada neće biti zadovoljni. Namerno sam to danas na takav način uradio, da bi mogli da vide da nije u pitanju briga za Srbiju i Beograd, već najprljavija politička igra. Rekao sam to da bih običnim ljudima rekao da ne brinu, da se fantomke iz 2000-tih godina nikada više neće ponavaljati, niti sa hapšenjima ljudi, niti sa ubistvima, a te teme danas nikog ne zanimaju", naveo je Vučić.

Kako je primetio, neuobičajeno je za Srbiju i ceo Balkan da se narodu tako saopšti istina: "ej pusti vesti o platama, o investicijama, nego ajde da vidimo šta će da kažu lažni politički analitičari, Maldivi Božović, neki drugi stručnjaci u čije vreme je ubijano sa fantomkama".

Kad je rec o krivičnoj ili prekršajnoj odgovornosti, poručio je on ne može nikoga da izvuče od toga i da to ne želi, a da će da o političkoj odgovornosti da se razgovara.

Upitan da komentariše današnje izjave ombudsmana i poverenika, a koja su se odnosila na saznanja koja je izneo u pogledu odgovornosti vrha vlasti u Beogradu za događaje u Hercegovackoj, Vucić je rekao:

"Ne znam kakve veze Šabić ima sa Savamalom, ali on je stručnjak za sve. Rekao sam da čekam nadležne, ali i da sam spreman da na svoja ramena primam političke udarce. Rekao sam ljudima da će da imaju istinu, da hoćemo da uspostavimo poverenje sa građanima i da nikada takve stvari ne smeju da budu ponovljene".

Neće, dodao je, dozvoliti da bilo ko, i bez obzira ko ga finansira, uništi budućnost i najlepši projekat, Beograd na vodi.

"Možete da se zovete kako god hoćete, na izborima me niste pobedili, svi ste se ujedinili, od SPS do ovog što je juče pobegao brzinom munje, svi oni zajedno su dobili 40 odsto glasova, tih 10 partija, samo jedna lista je dobila 49 odsto. Samo da mi oni ne govore ni očemu, da mi ne drže pridike, jer ono što ćemo da radimo nije zbog njih, već zbog interesa naroda", porucio je Vucić.

On je dodao i da se niko nije bunio, niti postavljao pitanje odgovornosti kada su pre nekoliko godina porušeni objekti ispod "Plavog mosta" kod autoputa u Beogradu, i ocenio da se u slučaju Savamale radi o "prljavoj i brutalnoj političkoj akciji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: