Mnogi žele moju glavu na tacni, ali neću biti ničiji obrok

Premijer Aleksandar Vučić je izjavio da je Srbija bezbedna država, koja više nikada neće ličiti na onu od pre pet, 10 ili 20 godina, kada je vladala hajdučija.

Izvor: Tanjug

Sreda, 08.06.2016.

21:19

Mnogi žele moju glavu na tacni, ali neću biti ničiji obrok
Foto: Tanjug

On je, na konfereciji za novinare, kazao da je objavljivanjem podataka o događajima u Savamali država pokazala svoju snagu, koja se ogleda u tome da se građanima kaže istina i stvori poverenje između njih i institucija.

"U celoj Srbiji nema na nedeljnom nivou toliko ubistava koliko ima u jednom primorskom mestu u okruženju. Srbija je bezbedna zemlja, sigurno mesto, u kojoj se institucije pravne drzazve moraju poštovati", istakao je Vučić.

On je izrazio uverenje da će građani umeti to da poštuju, kao što će umeti da primete da su se neki pravili slepi, jer nisu hteli da vide ubistva, protivpravna hapšenja, a smeta im rušenje bespravnih obejkata.

"Ne bih poredio rušenje bespravnih objekata sa ubistvima i najtežim zločinima“, podvukao je Vučić.

U polemici sa novinarima iz pojedinih redakcija Vučić je kazao da će uvek biti otvoren za pitanja, slobodan da odgovara, ali i da sebi daje za pravo da može da kaže šta misli, a da u tome ne bude sprečavan.

Na pitanje urednika Informera šta misli o informaciji do koje je tan dnevni list došao, a prema kojoj EU i SAD direktno finansiraju određene ekstremističke organizacije s namerom da izazovu haos u Srbiji, Vučić je poručio da ga tako nešto ne iznenađuje.

Uznemirilo ga je to saznanje pre tri godine, dodao je, jer je prvi put pomislio da bi oni mogli i da bi trebalo da finansiraju vladu, a da se onda ispostavilo da je pomoć namenjejna "svakome ko će da izgovori ružnu reč protiv te vlade.

"Šta god da rade i kako god nemam problem s tim. Građani Sbrije su pokazali šta misle o odgovornisti i šta žele. Neka rade svoj posao, mi ćemo svoj. Oni to nazivaju stvaranje 'sistema kočnice i ravnoteže' iako je u teoriji drugačije. Baš me briga ko je išao od novinara na skup u Brisel. Važno bi bilo da su išli Er Srbijom i neka ih pozivaju što češće da punimo budžet aviokompanije", poručio je.

Problem je, kako je primetio, kada pokušate da srušite na ovaj ili onaj način nekoga ko se toga ne plaši.

"Ispričali su da ću da bežim kada se Vojislav Šešelj bude vratio, a to su govorili oni koji su ga mrzeli. Juče kada je došao na razgovor sam, ja sam izbacio šefa svog kabineta i rekao da hoću da budem sam s njim. Tako su rekli da ću leteti kada dođe Radulović, a on je izleteo kukajući da li je lopov ili lopuža. Ne sećam se šta sam mu rekao, ali sam rekao istinu", naglasio je Vučić.

Upitan da li će neko reagovati na nasilje nad novinarima Vučić je rekao da obezbeđenja sasvim opravdano nije reagovalo na poziv Radulovića, objasnivši da se obezbeđenje ponaša profesionalno i njima ne može da naređuje niko sem određenih predstavnika državnih službi i organa.

Kao sramno je ocenio ponašanje "onih koji biraju kome će da odgovore a kome neće, ali je dodao da je jednako sramno ćutanje onih koji bi na to trebalo da reaguju, i dodao da je "to licemerje u vašoj (novinarskoj) profesiji nažalost i to je stanje u vašoj profesiji".

U razgovoru s novinarima Vučić se osvrnuo i na objavljivanje snimaka o prebijanju njegovog brata, rekavši da su korišćeni prevarantski trikovi kojima su preokrenute činjenice, primetivši da je siguran da se na RTS nikada neće videti snimak prebijanja Milanovića.

"Neću zbog toga da cmizdrim ni pred kim. Dovoljno sam snažan da mogu da nosim teret vođenja vlade. Znam da ima mnoge njih - od tajkuna do evropskih znaničnika, koji čeznu da imaju moju glavu na tacni, ali ja neću biti ničiji obrok", poručio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: