"Savamalom da se bave policija i tužilaštvo, ne premijer"

Poverenik Rodoljub Šabić izjavio je da utvrđivanjem odgovornosti za rušenje objekata u Savamali treba da se bave tužilatvo i policija, a ne premijer.

Izvor: Beta

Sreda, 08.06.2016.

18:51

Foto: Tanjug, arhiva

"Ovde postoji država i institucije koje moraju da rade svoj posao. Ne razumem da mi mesec i po dana nemamo pouzdanu informaciju o tome šta se dogodilo i to od organa koji su dužni da je daju. Premijer je izvršna vlast, ovo nije posao za njega, ovo je posao za istražne organe. Za tužilaštvo i policiju", rekao je Šabić.

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da se nada da će se o krivičnim delima prilikom rušenja objekata u beogradskoj Savamali izjasniti pravosuđe, a da će se Vlada izjasniti o političkoj odgovornosti.

"Ono što smatram da je dobro je da ovaj slučaj nije na neki način pušten da ga vreme samo od sebe zatvori, već da se preduzimaju mere kako bi se šteta koja je naneta pravnom poretku Republike Srbije i poverenje građana u institucije Republike Srbije ipak otklonila", rekao je Janković za Radio Slobodna Evropa.

Mandatar za sastav nove Vlade Aleksandar Vučić je danas na konferenciji za novinare rekao da iza rušenja u Savamali stoji gradska vlast i da će za to snositi odgovornost, ali da misli da niko nije želeo da u Savamali počini krivično delo.

On je dodao da je siguran da je motiv onih koji su rušili Svamalu bio najčistiji i da su želeli da obezbede "lepši prostor čisteći nešto od ucenjivača, polukriminalaca ili kriminalaca koji su zloupotrebljavali taj prostor za svoju zaradu".

"Mislim da je štetno ako ne i zabranjano nazivati kriminalcima ljude koji to nisu. Nadam se da će svi, uključujući i predsednika Vlade Srbije prestati da bilo kog građanina Srbije nazivaju kriminalcem ukoliko za to ne postoji prethodno utvrđena sudska presuda", rekao je Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: