Hoće li Mali ostati gradonačelnik Beograda?

Mandatar za sastavljanje Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je za Savamalu odgovoran vrh vlasti Beograda i da će biti političkih posledica.

Izvor: B92

Sreda, 08.06.2016.

15:09

Hoće li Mali ostati gradonačelnik Beograda?
Foto: GettyImages

Na pitanje da li će gradonačelnik Beograda Siniša Mali biti smenjen s funkcije Vučić je rekao da nije mislio ni na koga lično.

„Mali je za mene, kao običnog građanina, nekoga ko se rodio u Beogradu i odrastao na beogradskom asfaltu, neko ko je uradio mnogo za tako kratko vreme. Ne poznajem nijednog gradonačelnika koji je uradio slično“ , rekao je Vučić.

Kako kaže, spustio je dug Beograda za 260 miliona evra, deficit je sa 21 posto smanjen na 6,5 posto, a Beograd je najčistiji u njegovoj istoriji.

Osim toga, Vučić je naveo i da je Mali zaslužan za pokretanje najvećih projekata i šetališta lepših od onih u Tel Avivu i Londonu.

Takođe, naveo je i da u Beogradu ima kranova i dizalica više nego ikada, da u Beograd dolaze hoteli najviše kategorije, da počinje renoviranje Slavije, što niko ne može da porekne, jer „brojeve ne možete da ubijete, oni su precizni“.

„Druga je stvar šta mislim o Savamali. To je loše i katastrofalno i neće ništa promeniti u Beogradu. Postoje različite vrste odgovornosti, sačekaćemo nadležne organe“, ističe Vučić.

„Neću da mi posle 14 godina neko kaže da sam isti kriminalac kao oni, isto kao i njihovi medijski satrapi“, dodao je Vučić i pomenuo „preskakanje ograde kod Miloševića i ubio Gavrilovića“.

Prema njegovim rečima, ne zanima ga da odgovara „stručnjacima sa Maldiva koji su češće čarapu stavljali na glavu nego mi na nogu“.

„Niko nije ovlašćen da izvršava krivična dela, nadležni organi će da govore o tome“, naveo je Vučić.

Mandatar za sastavljanje vlade kaže da je podatke dobio iz istrage MUP-a i da niko nije pomenuo vezivanje.

„Ja sam predsednik vlade, kog krivičnog dela ima i da li ima nije moj posao da kažem. Političke odgovornosti ima, ja sam deo preuzeo na sebe“, navodi Vučić.

On ističe da vrh beogradske vlasti čine ljud koje on „poštuje izuzetno“ i da oni imaju rezultate najbolje u deceniji.

„Od početka su bili omraženi, jer valjda nisu dovoljno fensi. Valjda zato što su podržavali vladu i SNS“, rekao je Vučić.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas nije prisustvovao sednici gradske skupštine.

Zbog Savamale u Beogradu su do sada organizovana tri protesta, dva u organizaciji inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" i jedan koji su organizovale opozicione stranke, a zatraženo je da se otkrije ko su bili rušitelji u izbornoj noći, kao i da zvaničnici gradske vlasti i šefovi policije podnesu ostavke.

Novi protest najavljen je za subotu 11. jun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: