Novi predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović

Na sednici Skupštine Opštine Prokuplje, prvoj u novom sazivu, za novog predsednika Opštine izabran je Aleksandar Simonović iz Srpske napredne stranke (SNS).

Izvor: Beta

Četvrtak, 02.06.2016.

20:47

Novi predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović

Dosadašnji predsednik Opštine Miroljub Paunović (SNS) ubuduće obavljati dužnost njegovog zamenika.

Većinom glasova za novog predsednika Skupštine Opštine izabran je Dejan Lazić (SNS), a za zamenika predsednika Skupštine izabran je Filip Jovanović (SNS).

Na predlog novoizabranog predsednika Opštine nova Skupština izabrala je i devet članova Opštinskog Veća.

U novom sazivu Skupštine od 55 odborničkih mesta 30 ima izborna lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" koja će u narednom periodu u ovoj opštini samostalno vršiti vlast.

U odborničkim klupama sa šest mesta nalaze se i kandidati koalicije Socijalističke partije Srbije (SPS) i Jedinstvene Srbije (JS), dok je koalicija Demokratske stranke (DS) i Reformistička stranka osvojila pet mandata.

Četiri mandata osvojila je koalicija Socijaldemokratske stranke (SDS), Liberalno demokratske partije (LDP) i Levica Srbije, dok je Pokret za jug osvojio tri mandata.

U lokalni parlament ušle su sa po jednim mandatom i Crnogorska partija, Srpsko ruski pokret i Ruska stranka.

U svemu predloženom danas su vladajuću većinu podržali odbornici koalicije SPS i JS, odbornici koalicije SDS i LDP, kao i Crnogorska i Ruska partija.

Kao opozicija deklarisali su se koalicija DS, Reformistička stranka i koalicija Demokratske stranke Srbije, Pokreta Dveri, Toplička unija i jedan odbornik Srpsko ruskog pokreta.

Tri odbornika Pokreta za jug danas su ostali uzdržani.

Na novoj sednici Skupštine koja je takođe održana danas verifikovani su mandati odbornika koji su zamenili one izabrane na funkcije i izabrani pojedini direktori javnih preduzeća i ustanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: