Peru na ulicama: Ne žele kandidaturu Keiko Fuhimori

Više hiljada ljudi marširalo je širom Perua protiveći se predsedničkoj kandidaturi Keiko Fuhimori koju smatraju „pretnjom demokratiji“

Izvor: Beta/AP

Sreda, 01.06.2016.

08:15

Peru na ulicama: Ne žele kandidaturu Keiko Fuhimori
Foto: Youtube screenshot

Ti protesti dešavaju se samo nekoliko dana uoči drugog kruga izbora na kojem joj je protivnik konzervativac Pedro Kučinski.

Kritičari smatraju da Keiko Fuhimori, ćerka nekadašnjeg predsednika Perua, predstavlja pretnju demokratiji.

Alberto Fuhimori, koji je bio na vlasti od od 1990. do 2000. godine, služi kaznu zatvora zbog korupcije i zločina protiv čovečnosti.

Odgovarajući na kritike, Keiko Fuhimori je obećala da neće koristiti metode svog oca, koji je i dalje omiljen među mnogim Peruancima u ruralnim oblastima jer je porazio pobunjenike maoističke organizacije "Sendero Luminoso" (Svetleći put), odnosno Komunističke partije Perua.

Ankete pokazuju da je Keika Fuhimori (41) favorit uoči drugog kruga predsedničkih izbora sa 45,9 odsto podrške, a za njenog protivnika, nekadašnjeg bankara sa Vol strita Pedra Kučinskog (77), izjasnilo se 40,6 odsto ispitanika, dok je 15 odsto neodlučno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: