Poslanik izazvao buru: Da, ubio sam i jeo slona, pa šta?

Australijski poslanik Robert Borsak izazvao je veliku buru u svojoj zemlji nakon što je priznao da je tokom puta u Zimbabve ubio i jeo slona, piše „Gardijan“.

Izvor: B92

Sreda, 01.06.2016.

08:08

Poslanik izazvao buru: Da, ubio sam i jeo slona, pa šta?
Foto: Thinkstock

Kako se navodi, prvo je priznao da je išao u Afriku u lov i objavio fotografiju na kojoj kleči pored ubijenog slona.

Prema njegovim rečima, slonovi nisu ugrožena vrsta na jugu Afrike.

Tokom sednice koja je trajala kasno u noć Borsak se prepirao sa grupama za prava životinja i govorio da jede samo meso koje sam ulovi.

U tom trenutku u raspravu se umešao poslanik Zelenih Džeremi Bakingem pitanjem da li je jeo slona.

„Da“, odgovorio je Borsak, što je kasnije potvrdio i za medije. Kaže, ubio je slona o Omaju, oblasti plemena u Zambezi dolini i ističe da je meso slona jeo kao suvo meso, ali i sveže i da su mu je prijao.

„Postoji mnogo delova mesa slona koje ne bih jeo“, dodao je on.

Navodi se da je populacija slonova u Zambeziju drastično opala tokom poslednjiih 15 godina, naročito u Zambezi dolini gde je prošlog januara bilo 11,500 slonova.

Na merenju 2001. godine bilo ih je oko 18.000.

„Bolesno je ubiti slona iz zadovoljstva i užasno je što je Borsak jeo meso slona. On ne treba da bude poslanik“, rekao je Bakingem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: