Rusija uzvraća: Crno more nikad neće postati "NATO jezero"

Brisel veoma dobro shvata da Crno more nikada neće postati "NATO jezero", rekao je ruski ambasador pri NATO Aleksandar Gruško.

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2016.

12:40

Rusija uzvraća: Crno more nikad neće postati
Foto: Beta/AP, arhiva

"NATO sada pokušava da šemu konfrontacije prenese na Crno more“, rekao je on.

"Nedavno je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao da se ne sme dozvoliti transformacija Crnog mora u "rusko jezero", ali NATO je svestan činjenice da Crno more neće postati „NATO jezero“ i mi ćemo preduzeti sve neophodne mere kako bi se neutralisale moguće pretnje i pokušaj da se Rusija pritisne s juga“, izjavio je Gruško u intervjuu za „Rosijsku gazetu“.

Stalni predstavnik Rusije pri NATO je rekao da je ruska Crnomorska flota "čvrsto integrisana u međunarodnim naporima da se stabilizuje situacija u regionu Mediterana i na jugu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: