Progovorila žrtva masovnog silovanja: Čekam Božju pravdu

Tinejdžerka iz Brazila, žrtva masovnog silovanja u Rio de Žaneiru, progovorila je o nasilju koje je doživela i snimku zlostavljanja koji se pojavio na internetu

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2016.

08:09

Progovorila žrtva masovnog silovanja: Čekam Božju pravdu
Ilustracija: Thinkstock

"Ako moram da čekam na pravosudni sistem, oni su već pokazali da se ništa neće dogoditi", rekla je maloletna devojka u prisustvu svog advokata, javlja CNN.

"Čekam Božju pravdu, ona je možda spora, ali nikad ne izneveri“, dodala je tinejdžerka.

U intervjuu televizijskoj mreži "Rekord", šesnaestogodišnjakinja je govorila o sećanjima na dan napastvovanja i mešavini poniženja koje je osetila, ali i o podršci koju je dobila kada se snimak silovanja pojavio na društvenim mrežama.

Javnost je šokirana prošle nedelje kada se video-snimak u trajanju od 38 sekundi pojavio na Tviteru pokazujući žrtvu golu i u nesvesnom stanju dok muški glas izgovara da ju je seksualno iskoristilo najmanje 30 ljudi.

U intervjuu objavljenom tokom vikenda, žrtva masovnog silovanja je izjavila da je “zaspala, a zatim se probudila na sasvim drugom mestu".

"Kada sam se osvestila jedan muškarac je bio na meni, drugi ispod, a dvojica su me držala. Smejali su se, mnogi su bili naoružani. Drogirali su me“, navela je ona.

Policija je saopštila da pokušava da identifikuje najmanje trideset osoba koje su umešane u ovaj slučaj, a prema nepotvrđenim informacijama, policija u Brazilu uhapsila je prvog osumnjičenog za masovno silovanje tinejdžerke koje je potreslo zemlju.

Maloletna devojka je u intervjuu rekla i da je javna podrška od ključnog značaja.

"Znala sam da nema pravde, da ću biti posramljena i čak ni mami u početku nisam htela da kažem šta se dogodilo, ali sada znam da bi bilo mnogo gore da kroz sve to prolazim sama“, rekla je ona. Slučaj koji je potresao Brazil izazvao je i burne reakcije na društvenim mrežama i nenajavljene proteste u mnogim gradovima.

Nekoliko stotina demonstranata prošlo je ulicama Rio de Žaneira u petak zbog zločina i “kulture silovanja” u Brazilu. Nosili su parole na kojima je, između ostalog pisalo “Ne znači ne”.

Predsednik Mišel Temer obećao je formiranje federalne policijske jedinice koja će se baviti samo problemom nasilja nad ženama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: