Porodica braće Bitići nije zadovoljna napretkom istrage

Porodica braće Bitići nije zadovoljna napretkom istrage o ubistvu Ilije, Mehmeta i Agrona, koji su stradali tokom sukoba na KiM 1999. godine.

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.05.2016.

22:28

Porodica braće Bitići nije zadovoljna napretkom istrage

Rodbina američkih državljana je saopštila da "uprkos više puta ponovljenim zahtevima, nije dobila nikakve nove informacije u vezi sa budućim planovima da se ide napred sa tim slučajem".

To se navodi u i-mejlu koji su americkoj agenciji AP u ime porodice poslali njihovi pravni zastupnici.

U mejlu se, takođe, navodi da porodica za to smatra odgovornim premijera Srbije Aleksandra Vučića, zato što još nije ispunio obećanje da će osumnjičeni za taj zločin biti izvedeni pred lice pravde.

AP je tim povodom, kako se navodi, tražio komentar od neimenovanog zvaničnika vlade Srbije, koji je, kako se citira, rekao: "Radimo na slučaju."

Pravni zastupnici porodice Bitići tvrde da je u istrazi bio veliki broj propusta.

"Svedocima nisu dati jasni signali da će biti zaštićeni. Nisu podignute optužnice. Osumnjičeni ratni zločinci, međutim, prolaze znatno bolje", navode oni.

Oni, takođe, tvrde da je glavni osumnjičeni u tom slučaju, čije ime se ne navodi u tekstu, i dalje savetnik za bezbednost državnog vrha Srbije.

Tela braće Bitići, Ilija, Mehmeta i Agrona, su pronađena u masovnoj grobnici 2001.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: