Petrov: Može kafica, ali stav ne menjamo - Karamarko ide

Potpredsednik hrvatske vlade Božo Petrov poručio je premijeru Oreškoviću da pristaje na kaficu zarad smanjenja tenzija,ali da to neće promenti stav Mosta.

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.05.2016.

15:57

Petrov: Može kafica, ali stav ne menjamo - Karamarko ide

Kako kaže, Tomislav Karamarkko treba da se povuče iz vlade.

"Da, mi možemo popiti kafu. Važno je razgovarati o svim temama koje se dotiču projekata, reformi i planova vlade te funkcionalnost vlade treba da postoji, jer je stabilnost vlade najvažniji interes građana RH. Ona ne sme da zavisi od bilo kakvih političkih sporova, ali to neće uticati na naš stav o potrebi da Karamarko treba da bude razrešen, rekao je Petrov za zagrebački Večernji list.

Petrov je rekao da ćutanje Mosta s namerom da se vlada očuva nije ponekad bilo razumljivo građanima, dok su neki to ćutanje zloupotrebljavali.

"Uvek smo bili spremni da rešavamo probleme na diskretan, diplomatski način. Cilj je uvek isti, očuvanje vlade, sprovođenje plana i programa, kao i politička odgovornost svih nas koji u njoj sedimo", rekao je Petrov.

Orešković je za sutra najavio sastanak sa potpredsednicima vlade Karamarkom i Petrovim, kako bi, kako je rekao, popričali i popili kaficu, a sve u cilju smanjivanja tenzija.

Orešković, koji danas boravi u Parizu, kaže da je uveren da Karamarko, Petrov i on imaju zajedničke ciljeve, te da će razum prevladati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: