Janković o Savamali: Građani su zvali i Komunalnu policiju

U postupku kontrole rada Komunalne policije utvrđeno da su u noći kada su rušeni objekti u Savamali građani zvali i Komunalnu policiju.

Izvor: FoNet

Utorak, 31.05.2016.

19:42

Janković o Savamali: Građani su zvali i Komunalnu policiju
Tanjug

To je rekao zaštitnik građana Saša Janković, uz napomenu da načelnik te policije za Beograd Nikola Ristić nije dao tačnu službenu izjavu zaštitniku kada je tvrdio da niko te noći nije zvao njegovu službu.

"Istina je utvrđena pošto su građani zaštitniku dostavili dokaz o obavljenim pozivima. Nakon toga, Komunalna policija izjasnila se da je načelnik dao netačnu izjavu jer, iz organizacionih i tehničkih razloga, nije znao da građani ipak jesu zvali", rekao je Janković za "Danas".

Do sada je nepobitno utvrđeno da su građani zvali policiju zbog nasilja koje su činili ljudi pod fantomkama, ali su ih policijski operateri na broju za hitne pozive, posle konsultacija sa šefovima, nezakonito i nepravilno upućivali da zovu Komunalnu policiju, izjavio je on.

Operater Komunalne policije je građanima rekao da ponovo zovu policiju, što su oni i činili, ali bezuspešno, istakao je Janković.

On je dodao da će zaštitnik građana nastaviti da rasvetljava postupanje svih organa vlasti u noći rušenja u Hercegovačkoj ulici, "uveren da će svi propusti biti utvrđeni, odgovornost za njih utvrđena, a preporuke koje je dao sprovedene kako se takva situacija nikada više ne bi ponovila i građani učvrstili poverenje u sve institucije sopstvene države".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: