SNS dobila preporuku za glasanje o članstvu u EPP

SNS dobila je preporuku za glasanje o članstvu u Evropskoj narodnoj partiji, o čemu će se u septembru izjašnjavati Politička skupština EPP, saopštila je SNS.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 31.05.2016.

12:12

Default images

Kako navode, odluka je doneta na radnoj grupi EPP, uz ocenu da je SNS pokazala da deli evropske vrednosti i da pokazuje realne rezultate.

Osim toga, naprednjaci ističu i da je prepoznat odgovoran i ozbiljan pristup koji je stranka pokazala u suočavanju sa aktuelnim izazovima, kako na unutrašnjem, tako i međunarodnom planu.

Na sastanku radne grupe EPP zadužene za članstvo, internacionalni sekretar SNS Jadranka Joksimović predstavila je program i rad SNS u prethodnom periodu, kao i rezultate rada Vlade Srbije.

Ona je u izjavi Tanjugu konstatovala da u vreme velike migrantske krize koja pogađa EU problema sa nezaposlenošću mladih i izlaskom Velike Britanije iz Unije (Bregzit), zemlje članice nastoje da se konsoliduju.

"Posebno partije desnog centra koje su na vlasti, i u EPP-u, traže način za zajedničko rešenje. One podižu solidarnost i stepen saradnje", rekla je Joksimović.

Kako je podvukla, veoma je važna poruka predsednika EPP-a Džozefa Dola, koji je rekao da, gledajući mapu, Balkan i Zapadni Balkan nisu na spoljnim granicama EU, već su unutar nje.

"To je jasan signal da zemlje Zapadnog Balkana imaju evropsku perspektivu i budućnost", rekla je Joksimović.

Kada je reč o Srpskoj naprednoj stranci, internacionalna sekretarka SNS smatra da je ta partija svojim dobrim radom, rezultatima i kontaktima mnogo doprinela stabilizaciji Srbije na mapi evropske porodice naroda.

"To će u budućnosti značiti još bolju saradnju i da ćemo biti deo rešenja, a ne problema, da smo partneri", rekla je Joksimović.

Članstvo SNS u EPP nije dobro samo za tu stranku, naglasila je Joksimović.

"To je dobro i za Srbiju, jer partijski kontakti su uvek dodatni kanali komunikacije kojim možete i da prenesete poruku, i da lakše ostvarite neki cilj", zaključila je Joksimović.

Osim toga, naglasila je i “da su građani Srbije na izborima pozitivno vrednovali reformski proces Vlade i jasno pokazali da daju podršku nastavku politike reformi u cilju stvaranja moderne i funkcionalne evropske države”.

Govoreći o procesu evropskih integracija Srbije, Joksimović je istakla da je cilj stranke i Vlade članstvo Srbije u EU, kao i da je SNS bila motor i garancija nastavka tog procesa.

“Posebno je ukazala na proaktivnu ulogu SNS na polju regionalne stabilnosti i napora koje je Vlada ulagala u cilju unapređenja regionalne saradnje. Joksimović je naglasila da EPP ima u SNS pouzdanog i stabilnog partnera”, ističe SNS.

Inače, u Luksemburgu se obeležava i 40 godina od osnivanja EP ,a događaju je prisustvovala i delegacija SNS predvođena Jadrankom Joksimović.

Na svečanosti koja je okupila veliki broj evropskih zvaničnika, između ostalog, govorili su i nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker, predsednik Evropskog saveta Donald Tusk i mnogi drugi.

EPP okuplja stranke desnog centra i najuticajnija je politička grupacija u Evropi.

Proslavu jubileja organizovali su EPP i Hrisčhansko-socijalna narodna partija (CSV), najveća stranka u Luksemburgu.

EPP se od osnivanja, 1976. godine, zalaže za jaku, transparentnu i efikasnu Evropu, koja će biti na usluzi svojim građanima.

"Izbori za parlament EU, održani 2014. godine, na kojima je EPP odnela pobedu četvrti put zaredom, potvrdili su da je ta partija vodeća politička sila u Evropi", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu EPP.

"Biti najveća politička stranka nosi sa sobom odgovornost da rešimo sva ona pitanja koja su najvažnija za naše građane: radna mesta i ekonomsku stabilnost, konkurentnost, bezbednost i prosperitet", istakla je EPP povodom 40. godišnjice svog osnivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: