Junker ide u Moskvu, ali Kremlj nije oduševljen

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov smatra da će poseta predsednika EK Žan-Kloda Junkera Rusiji malo verovatno voditi proboju zategnutih odnosa.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.05.2016.

23:45

Junker ide u Moskvu, ali Kremlj nije oduševljen
Beta/AP

"Ja verovatno ne bih bio previše optimističan kada je u pitanju potraga za znakovima proboja u svakom pojedinačnom koraku. Predsednik (Vladimir) Putin više puta je govorio o svom interesovanju i interesovanju Moskve za vođenje i širenje ovakve vrste dijaloga", rekao je Peskov novinarima.

Rojters je ranije preneo izjavu Junkerove pres službe da je predsednik Evropske komisije prihvatio poziv za učesće na Međunarodnom ekonomskom forumu u ruskom gradu Sankt Peterburgu 16. juna.

Agencija navodi da bi ovaj potez prvog coveka Evropske komisije mogao da izazove debatu o krhkim odnosima EU i Moskve.

Evropska komisija je u međuvremenu saopštila da Junkerova poseta Rusiji nije u raskoraku sa politikom održavanja EU sankcija Moskvi sve dok sporazumi iz Minska o Ukrajini ne budu u potpunosti primenjeni.

Rojters podseća da su pre deset dana zvaničnici EU su tvrdili da nije jasno da li će Junker, koji se izjašnjavao za bolje odnose sa Rusijom, prihvatiti poziv Kremlja, iako su ruski zvaničnici očekivali njegovo prisustvo u Sankt Peterburgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: