Štajnmajer: Razmisliti o ukidanju sankcija Rusiji

Šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer je za razmotranje postepenog ukidanja sankcija Rusiji u skladu sa napretkom u implementaciji Minskog sporazuma.

Izvor: Sputnjik

Ponedeljak, 30.05.2016.

22:12

Štajnmajer: Razmisliti o ukidanju sankcija Rusiji
Getty Images

On je to rekao nastupajući na nemačko-ruskom forumu „Postdamske večeri“.

„Moj predlog je da se u skladu sa postizanjem rezultata pri implementaciji Minskog sporazuma razmotri mogućnost postepenog ukidanja sankcija“, rekao je on.

On je protekle sedmice, tokom posete Rigi, izjavio da u EU raste trend protivljenja produžetku antiruskih sankcija.

„Svesni smo da unutar EU raste protest protiv produžavanja antiruskih sankcija. Veoma će se teško o tom pitanju postići konsenzus“, rekao je tada nemački ministar.

Štajnmajer je takođe rekao da bi Berlin trebalo da uloži više napora kako bi se podstakao dijalog sa Moskvom, ali da pritom ne odstupa od sopstvenih vrednosti.

„Nijedan problem u svetu nije moguće rešiti bez učešća Rusije, uključujući Siriju, Libiju, Nagorno-Karabah. To, međutim, ne isključuje ostale komplikacije koje postoje kada je u pitanju dijalog sa Moskvom“, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: