Amerikanac među Kurdima: Došao sam iz Kalifornije... VIDEO

U borbama protiv Islamske države u Siriji učestvuju i američki dobrovoljci, koji ističu da će ratom zahvaćena država uskoro biti slobodna.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2016.

18:42

Amerikanac među Kurdima: Došao sam iz Kalifornije... VIDEO
screenshot

U svetskim medijima su se nedavno pojavile fotografije Amerikanaca u uniformama sa obeležjima kurdskih milicija, iako je zvanični Vašington navodio da su američki vojnici angažovani samo kao podrška i u ulogama instruktora.

Jedan od dobrovoljaca je za Raša tudej rekao da je iz Kalifornije došao u Siriju kako bi se pridružio kurdskim Jedinicama narodne odbrane u pokušaju da donesu slobodu u državu koju uništava rat tokom više od pet godina.

“Došao sam ako dobrovoljac, pomažem Kurdima da se bore protiv Islamske države jer verujem da je ta organizacija noćna mora za ceo svet, ne samo za Siriju. Mislim da Jedinice narodne odbrane predstavljaju demokratiju na Bliskom istoku, što je ključ u oporavku društva“, rekao je volonter.

Navodeći da se jedinica čiji je član nalazi na 13 kilometara od nezvanične prestonice Islamske države u Siriji, grada Rake, veruje da uskoro dolazi kraj Islamske države.

“Moj dolazak treba da pokaže Kurdima da svet brine o njima, a uskoro ćemo imati slobodnu i demokratsku SIriju. Počastvovan sam i ponosan, volim Jedinice narodne odbrane, to su moja braća i sestre, tu su neki od najboljih ljudi koje sam sreo ikada“, zaključio je Amerikanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: