Teroristi napadaju na utakmici, meta Englezi i Rusi?

“Spavači“ Islamske države planiraju da izvedu napade u toku Evropskog prvenstva u fudbalu,ciljajući engleske i ruske navijače u Marselju, prenose strani mediji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2016.

14:43

Teroristi napadaju na utakmici, meta Englezi i Rusi?
Foto: Tahinkstock

Na fotografiji koja je pronađena u toku racije kada je uhapšen Salah Abseslam, jedan od napadača iz Pariza, navodno je prikazan Marselj u kojem bi 11. juna trebalo da se odigra utakmica između Engleske i Rusije.

Prema informacijama koje poseduje britanski “San“, ID planira da napade izvede preko dronova koji bi mogli da budu opremljeni i hemijskim oružjem, kao i da bi na stadioni mogli sa budu prisutni i bombaši samoubice.

Uprkos tome što je Abdeslam uhapšen, drugi džihadisti povezani sa njim bi mogli da ostvare plan.

“Ovo može da znači da je primarna meta terorista utakmica Engleske i Rusije. Ovi navijači su očigledna meta zbog toga što te dve zemlje bombarduju Islamsku državu u Siriji i Iraku“, rekli su neimenovani belgijski zvaničnici.

U seriji terorističkih napada koji su se dogodili u Parizu 13. novembra 2015. godine ubijeno je 130 ljudi i povređeno stotine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: