Srpski odbornici smenili Ivanovićevu zamenicu

Odbornici Skupštine opštine Severna Kosovska Mitrovica, koja funkcioniše u sistemu Prištine, smenili su Kseniju Božović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2016.

22:05

Default images
Getty Images

Ona je članica iz GI SDP Olivera Ivanovića i do sada je obavljala funkciju sa predsednice Skupštine.

Na njeno mesto je izglasan Dejan Gurešić, samostalni odbornik koji podržava gradonačelnika Gorana Rakića i Srpsku naprednu stranku (SNS), odnosno listu Srpska.

Na predlog odbornika Zorana Mojsilovića, kao prva tačka dnevnog reda uvršteno je izglasavanje nepoverenja Kseniji Božović, za šta je od 18 prisutnih glasalo 11 odbornika, dok odbornici iz albanskih partija nisu glasali.

Međutim, doskorašnji odbornici GI SDP danas su se izjasnili da nastupaju samostalno, ali da podržavaju gradonačelnika, koji je na lokalnim, kosovskim izborima, 2013. godine došao sa liste Srpska.

Ksenija Božović, koja je i zamenica lidera GI Srbija, demokratija pravda (SDP) Olivera Ivanovića, koji je u pritvoru, kaže da se danima "šuškako" da će je smeniti, s obzirom da su nedavno svi odbornici SDP-a napustili ovu inicijativu i prešli u SNS.

"Očekivala sam da me smene, jer se danima u gradu o tome pričalo. Ali, nisam očekivala na ovakav način, odnosno, krajnje je nisko da mi kao razlog za smenu navedu nepoštovanje zakona", rekla je Božovićeva i dodala da joj je zamereno da Ministarstvu za lokalnu samoupravu nije dostavila Poslovnik o radu Skupštine.

Ksenija Božović dodala e da to nije tačno, jer Skupština bez tog javnog dokumenta ne bi mogla da funkcioniše.

Prema njenim rečima, to se može lako proveriti na sajtu nadležnog ministarstva, jer je poslovnik o radu poslat još pre dve godine.

Ksenija Božović, koja je na mestu predsednice Skupštine skoro tri godine, podseća i da je na nedavnim, parlamentarnim izborima koje je organizovala Srbija, GI SDP "podržala SNS", kao i da je ona smatrala da "to znači zajednički rad odbornika SNS-a i partije koju vodi Oliver Ivanović, u cilju rešavanja problema građana Mitrovice".

Vršilac dužnosti komandira policijske stanice Mitrovica Sever Goran Živković ocenio je na istoj sednici da je u prvih pet meseci bezbednosna situacija "na zadovoljavajućem nivou, da nije bilo težih krivičnih dela i da je broj registrovanih slučajeva je u padu".

On je izrazio bojazan za predstojeći period, jer, kako je naveo, "ne zna se kako su protekli pregovori oko otvaranja glavnog mosta na Ibru i situacije u naselju Brđani ".

Odbornici su raspravljali i o tromesečnim izveštajima o radu opštine Severna Mitrovica za 2016. godinu i izveštaju opštine Severna Mitrovica takođe za tekuću godinu.

Na početku sednice, odbornici Igor Simić, Dejan Gurešić i Milan Kosovac obavestili su SO da od danas nisu članovi GI SDP već samostalni odbornici koji daju punu podršku gradonačelniku Severne Mitrovice Goranu Rakiću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: