"Vučić i Nikolić se trude, ponosan sam na politiku oca"

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović kaže da se predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić trude da poprave odnose sa BiH.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2016.

21:57

Beta/AP

On je dodao da ni odnosi u Predsedništvu BiH nisu loši.

Gostujući na regionalnoj televiziji N1 on je ponovio da ne razume ljutnju člana Predsedništva iz reda srpskog naroda Mladena Ivanića nakon njegove izjave da su neopravdani napadi na biskupa Komaricu koji je govorio o navodnom progonu Bošnjaka i Hrvata u Banjaluci.

"Predsednik Nikolic se trudi da popravi odnose, Vučić isto tako, možda i više. A odnosi trojke u Predsedništvu nisu loši, nego relaksirani. Zašto je Ivanić ljutito reagovao ne znam. Moje pravo je da govorim o istini u Banjaluci, mislim da je ishitreno reagovao," rekao je Izetbegović.

Na pitanje da prokomentariše ocenu predesdnika Republike Srpke Milorada Dodika da Izetbegović nastavlja politiku Alije Izetbegovića, odnosno politiku "Islamske deklaracije", Bakir Izetbegović je rekao da je ponosan na politiku svog oca.

"Da Predsedništvo sa mojim ocem nije radilo kako je radilo, neke stvari bi bile puno gore. Meni je ponos šta je on uradio, a moja politika nije Islamska deklaracija," rekao je on.

Izetbegović je na konferenciji za novinare nakon samita Brdo-Brioni u Sarajevu, Republiku Srpsku nazvao paradržavom i podržao biskupa Komaricu koji je ranije ovog meseca Banjaluku uporedio sa Blajburgom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: