Dodik kogresmenima: SAD da se založe za primenu Dejtona

Lider RS Milorad Dodik razgovarao je u Banjaluci sa grupom kongresmena kojima je poručio da očekuje da se SAD snažnije založe za primenu Dejtonskog sporazuma.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.05.2016.

21:33

Default images
Tanjug

Dodik je istakao da je RS privržena izvornom Dejtonskom sporazumu i da bi trebalo poštovati slovo tog dokumenta, ali je ukazao da su "veliki nesporazumi u BiH počeli od trenutka kada je međunarodnim intervencionizmom Dejtonski sporazum počeo da se menja", navodi se u saopštenju kabineta predsednika RS.

"S obzirom da su Amerikanci imali aktivan pristup u stvaranju Dejtonskog mirovnog sporazuma, Dodik je izrazio očekivanja da se upravo Amerikanci snažnije založe za doslednu primenu sporazuma, koji nije samo zaustavio rat, već uspostavio i političko-pravni sistem u zemlji", navodi se u saopštenju.

Delegaciju američkih kongresmena predvodio je Robert Aderholt koji je naveo da smatra da postoji potreba da se stavovi RS još više približe američkom Kongresu kao i drugim relevantnim političkim faktorima u toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: