Index.hr: Kovač se osramotio u Izraelu

Hrvatski šef diplomatije Miro Kovač se “opet osramotio“ prilikom zvanične posete Izraelu, ocenjuje hrvatski portal index.hr.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2016.

18:14

Index.hr: Kovač se osramotio u Izraelu
screenshot

Prema navodima zagrebačkog portala, Kovač je u Jerusalimu održao predavanje u kom je govorio o odnosima Izraela i Hrvatske i tom prilikom rekao da Hrvatska i Izrael imaju vrlo dobre odnose osim razdoblja tokom Drugog svetskog rata.

“To je bio rezultat velike igre, ali mi prihvatamo odgovornost“, naveo je Kovač, a index.hr napominje da je problem u tome što Izrael i Hrvatska u Drugom svetskom ratu, a ni ranije ni kasnije, nisu imali jikakve odnose, jer tada država Izrael nije ni postojala.

“Država Izrael osnovana je tek 1948. godine, a još važnije, u doba Drugog svetskog rata rasne zakone je imala nepriznata kvinslinška tvorevina NDH, dok su istovremeno upravo brojni Jevreji zajedno sa Hrvatima učestvovali u hrvatskom antifašističkom pokretu“, piše index.hr.

Zagrebački portal navodi da je ovo “još jedan u nizu Kovačevih sramotnih istupa, pošto se pre nekoliko nedelja posumnjalo da se pijan javio u dnevnik HRT, kao i da je neofašistu i dilera kokaina Velimira Bujanca nazvao prosvetiteljem i enciklopedistom“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: