Marović priznao pa otišao u Švajcarsku na lečenje

Bivši predsednik Srbije i Crne Gore i visoki zvaničnik DPS Svetozar Marović otišao je na lečenje u Švajcarsku, piše podgorička „Pobjeda“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2016.

14:32

Marović priznao pa otišao u Švajcarsku na lečenje
Foto: Youtube screenshot

Kako navode, Marović je napustio Crnu Goru nakon što je u sredu bio u Specijalnom tužilaštvu gde je precizirao ugovor o sporazumnom priznanju krivice u pet budvanskih afera, koji je 17. maja potpisao sa tužiocem Sašom Čađenovićem.

Ugovorom je predviđeno da Marović provede godinu i deset meseci zatvora i da plati 50 hiljada evra zbog malverzacija prilikom ugovaranja gradnje donjeg bulevara u Budvi, puta u selu Krapina, gradnje kolektora u Bečićima, kao i za slučajeve ,,Properti investment" i ,,Kopi-rajt".

U prvom ugovoru koji je Marović potpisao sa tužiteljkom Lidijom Vukčević predviđeno je da odleži dve godine i šest mjeseci za slučajeve TQ Plaza, ,,Jaz“ i ,,Prijevor“ gde je dogovorio da plati 50 hiljada evra. Taj sporazum je 18. maja prosleđen Višem sudu na razmatranje.

Marović je pred tužiocima priznao da je šef kriminalne grupe, koja je oštetila budžet metropole turizma za više miliona evra.

Kao šefa kriminalne organizacije označili su ga svedoci saradnici Rajko Kuljača, Igor Trnski i Mirko Latinović. Oni su u Specijalnom tužilaštvu ispričali da je Marović rukovodio svim spornim poslovima i da su po njegovom nalogu oni sklapani.

Marović je uhapšen 17. decembra prošle godine zbog sumnje da je nezakonito postupao u osam slučajevima.

U nezakonite poslove, prema stavu Tužilaštva, bili su uključeni njegov sin Miloš, brat Dragan i strina Mirjana. Miloš i Dragan Marović priznali su krivicu i ti sporazumi su prosleđeni Višem sudu na odlučivanje.

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je i finansijske istrage protiv 87 fizičkih i pravnih lica u okviru istraga o malverzacijama u budvanskim slučajevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: