BG: Normalizovan saobraćaj, situacija se smiruje

Jutros su u prestonici Srbije bile velike gužve u saobraćaju, ali se situacija polako normalizuje, rečeno je Tanjugu u GSP Beograd.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 30.05.2016.

08:48

BG: Normalizovan saobraćaj, situacija se smiruje
Foto: Lazar Jovièiæ

Gužvi i dalje ima, ali ne u tolikoj meri kao jutros, kažu u taksi prevozniku "Naksis taksi".

"Bilo je prekida sa strujom i trolejbusima, u celom gradu su trolejbusi stali. Trolejbuski saobraćaj je bio u totalnom zastoju", rečeno je Tanjugu u "Naksis taksiju".

Dodaju da još ima gužvi, ali da se "prolazi".

U GSP navode da je problem s trolejbuskim saobraćajem otklonjen, posle čega je trolejbuski saobraćaj profunkcionisao. Gužve je bilo i na Slaviji, zbog udesa, ali je sada ona prohodna, kažu u GSP Beograd.

Saobraćaj u gradu je, nakon jutrošnjih gužvi zbog kidanja trolejbuske mreže na Banjici i saobraćajne nezgode na Slaviji, normalizovan u tim delovima grada, izjavio je direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović.

"Na osnovu podataka GSP-a, velika havarija, kidanje mreže, dogodilo se na Banjici i taj kvar je saniran u 8.45 sati. Međutim, saobraćaj je u centru grada bio usporen i delimično blokiran zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na Slaviji", rekao je Mitrović za Beoinfo.

Direktor Direkcije za javni prevoz izvinio se sugrađanima zbog gužvi u vreme jutarnjeg špica, koje su nastale usled ovih nepredviđenih okolnosti.

Za B92 iz “Beogradskog taksija" jutros su rekli da je bila iskidana mreža trolejbusa kod Muzeja 25. maj pa se tu stvorila gužva koja se prenela i na Takovsku, Kneza Miloša, Cvijićevću, a i da na Slaviji isto nisu išle trole "pa je bio haos”.

Osim toga, na uglu Bulevara oslobođenja i Tiršove došlo je do udesa u kojem je oboren motociklista tako da se gužva stvorila i tu, jer tramvaji nisu mogli da prolaze, a gužve je bilo i na auto-putu - iz “Beogradskog taksija” su rekli da to “klasična gužva”, jer su ljudi krenuli na posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: