"Vučić ne dozvoljava da bilo ko ima uticaj na njega"

Novoizabrani potpredsednik SNS Milenko Jovanov izjavio je da će razgovori o formiranju vlade početi sredinom ove nedelje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2016.

19:22

Default images

On je rekao i da je ta stranka voljna da razgovara sa svima koji žele da iznesu stav o tome kakvu Srbiju žele u budućnosti.

On je rekao i da na sastav nove vlade ne može uticati niko sa strane o čemu se spekulisalo povodom susreta mandatara Aleksandra Vučića sa šefom ruske države Vladimirom Putinom pre nekoliko dana, te da će se pre svega, imati u vidu interesi Srbije, odnosno izborni rezultati i iskazana volja građana.

"Kontaktiraćemo sa svima koji su voljni da razgovaraju o tome kako vide Srbiju, to je važno zbog političkog sistema i svega ostalog kako bi sve došlo na nivo koji želimo i pričaćemo čak i o stvarima oko kojih se ne slažemo", rekao je Jovanov gostujući na RTV Vojvodine.

Upitan da li sastanak Vučića sa Putinom implicira na to da on mozda može da ima uticaj na formiranje vlade, Jovanov je odgovorio da "način na koji Vučić funkcioniše ne dozvoljava da bilo ko ima uticaj na njegove odluke i da je interes Srbije na prvom mestu".

"Radi se o tome da odluke donosi sam u skladu sa onim kako je narod na izborima izglasao. Predsednik Srbije mu je dao mandat i sastaviće vladu onako kako je najbolje, kako je usklađeno sa programom koji je napisao. Razumljivo je da sve velike sile imaju ovakve ili onakve ineterse, to je u redu, ali je važno da je interes naroda u Srbiji na prvom mestu i u skladu sa tim će se vlada formirati", dodao je on.

Govoreći i izbornoj skupštini stranke proteklog vikenda, Jovanov je naveo da do sada nijedna stranka nije uspela da razdvoji stranačke i državne funkcije.

Navodeći da su proteklog vikenda izbrana četiri potpredsednika stranka Jovanov je dodao da je preostalo da se izaberu još dva pošto je predviđeno da ih bude šest.

"Kriterijumi su stranački rad, posvećenost radu u stranci i njih bira Glavni odbor i kada predsednik stranke bude procenio da je trenutak, on će to i predložiti", rekao je Jovanov.

Jovanov je rekao i da je važno da se istraži politička odgovornost za sve ono što se dešavalo proteklih godina u Vojvodini.

"Građanima treba da se objasni kako je uništena Razvojna banka, šta se dešavalo sa Tesla bankom, kako su dodeljivana sredstva.." rekao je Jovanov i dodao da nije reč o malom novcu.

Ističući da se u četvrtak očekuje konstitutivna sednica Skupštine Vojvodine, on je rekao da će do 15. juna biti održana sednica na kojoj će biti izabrana pokrajinska vlada.

On je rekao i da je Radomir Nikolić izabran za sčlana Predsedništva stranke jer ne može biti u Izvršnom odboru ako obavlja funkciju gradonačlenika Kragujevca.

Kako je dodao, Miloš Vučević je dobio zaduženje da pripremi kandidata koji će biti gradonačlenik Novog Sada u narednom periodu.

Upitan da prokomentariše izjavu lidera pokreta "Dosta je bilo" Saše Radulovića da će se naredne godine SNS pocepati, Jovanov je rekao "da bi Radulović bio najsrećniji kada bi SNS otišla u stečaj i da on dođe za stečajnog upravnika, ali da je njegovih stečajnih postupaka bilo dosta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: