Brazil: Prvo hapšenje zbog masovnog silovanja tinejdžerke

Prema nepotvrđenim informacijama policija u Brazilu uhapsila je prvog osumnjičenog za masovnog silovanje tinejdžerke koje je potreslo zemlju.

Izvor: B92

Nedelja, 29.05.2016.

11:53

Brazil: Prvo hapšenje zbog masovnog silovanja tinejdžerke
Foto: Thinkstock

“Raša tudej” piše da se hapšenje dogodilo u subotu kada su pripadnici vojne policije bili u raciji u kojoj tu tražili četvoricu osumnjičenih koje je tužilaštvo identifkovalo.

Među osumnjičenima nalazi se i dečko tinejdžerke, ali policija nije saopštila ko je uhapšen.

Silovanje tinejdžerke izazvalo je veliku buru u Brazilu. Nekoliko stotina demonstranata prošlo je ulicama Rio de Žaneira u petak zbog zločina i “kulture silovanja” u Brazilu. Nosili su parole na kojima je, između ostalog pisalo “ne znači ne”.

Predsednik Mišel Temer obećao je formiranje federalne policijske jedinice koja će se baviti samo problemom nasilja nad ženama.

Osim toga i Dilma Rusef, prva žena na mestu predsednika SAD koja je opozvana sa tog mesta zbog suđenja oko malverzacija sa javnim dugom Brazila, izrazila je bes povodom čitavog slučaja na Fejsbuku.

“Još jednom želim da izrazim svoju osudu zbog nasilja nad ženama”, napisala je Rusefova.

Devojčica stara 16 godina izjavila je u policiji da veruje da su je na putu do kuće njenog dečka drogirali. Kako kaže, probudila se gola i puna povreda u nepoznatoj kući okružena gomilom muškaraca. Kasnije je na društvenim mrežama objavljen snimak napada na nju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: