Ofanziva ID u Alepu, zauzeli nekoliko naseljenih mesta

Pripadnici ID izvršili su napad na položaje opozicione Sirijske slobodne armije u provinciji Alep i zauzeli nekoliko naseljenih mesta, prenose “Novosti”.

Izvor: B92

Nedelja, 29.05.2016.

11:42

Default images
Foto: Beta, AP

Oni se tu pozivaju na bilten Centra za pomirenje zaraćenih strana u SAR objavljenom na sajtu ruskog Ministarstva odbrane.

“Pripadnici terorističke organizacije Daeš izvršili su napad na položaje sirijske slobodne vojske na području naselja Azaz u provinciji Alep i uspostavili kontrolu nad lokalitetima Kafer Brejša, Tatija, Nijara, Kafer Kalbin i Džibrin“, stoji u biltenu.

U biltenu se navodi da je na području naselja Ain Dakna ofanzivu terorista zaustavili su pripadnici kurdske samoodbrane, pišu "Novosti".

Režim prekida vatre u Siriji stupio je na snagu 27. februara.

Primirje se ne odnosi na terorističke organizacije DAEŠ, Nusra front i druge formacije koje su Savet bezbednosti i UN priznale kao terorističke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: