"Niko na vrhuncu snage nije uradio ovo što je SNS uradila"

Novi potpredsednik SNS Marko Đurić izjavio je da je promena rukovodstva u toj stranci veliki politički iskorak.

Izvor: B92

Nedelja, 29.05.2016.

09:39

Foto: Tanjug

Osim toga, on je istakao i da nijedna stranka od uvođenja višestranačja nije "na vrhuncu svoje snage" smogla hrabrosti da uđe u kadrovske promene - podmlađivanje i osvežavanje.

"Sve što je urađeno, urađeno je sa ciljem da se otvore vrata da stranka bude onaj nosilac zbog koga su se građani 2008. ujedinili u osnivanju te stranke i u svim kasnijim godinama u borbi za promene i u čijem početku smo svakako uspešni", rekao je Đurić na TV Pink.

Ističe da bi SNS bila uspešna do kraja, mora da bude i prva koja će menjati sebe kada je to potrebno i smatra da je to juče demonstrirano na Izbornoj skupštini te stranke.

Đurić je napomenuo da su se i oni koji su do sada obavljali potpredsedničke i druge funkcije u stranci, "zaista borili kao lavovi", te da će nastaviti zajedno da se bore i pomažu, kao i da će veliki broj njih nastaviti da obavlja dužnosti u okviru izvršne vlasti.

"Iskreno, kada sam saznao za vest i odgovornost koju preuzimam, tu noć praktično sam probdeo. Nisam ni spavao, jer znam odlično šta u ovom trenutku za zemlju i za stranku znači boriti se za to da nastavljamo da ujedinjujemo ljude na način na koji smo to radili do sada", rekao je Đurić.

Glavni odbor SNS jednoglasno je u subotu izabrao četiri potpredsednika stranke - Mariju Obradović, Marka Đurića, Milenka Jovanova i Miloša Vučevića, dok će preostala dva potpredsednička mesta zauzeti članovi stranke koji se budu istakli svojim rezultatima u narednom periodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: