Karamarko: Osiguraću vladu bez Petrova, kamenčića u cipeli

Predsednik HDZ i prvi potpredsednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko prvi put je nagovestio da će Hrvatska dobiti vladu bez lidera Mosta Bože Petrova.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.05.2016.

21:57

Karamarko: Osiguraću vladu bez Petrova, kamenčića u cipeli
Foto: Beta, arhiva

Karamarko je Petrova nazvao "kamenčićem u cipeli".

"Novi izbori nisu nikome u interesu jer Hrvatska ne može da priuštiti da se zaustave sve reforme koje smo pokrenuli u Vladi. HDZ je na čelu sa mnom dobio najveći broj zastupnika u Hrvatskom saboru, a pre mesec dana 92.500 HDZ-ovih članova ukazalo mi je poverenje da vodim stranku i iduće četiri godine", kazao je Karamarko za Jutarnji.

On je poručio da ih neće izdati, već će "preuzeti odgovornost i osigurati da Vlada, u kojoj će HDZ bez Bože Petrova kao kamenčića u cipeli, u punom smislu reči pokrenuti prave reforme koje su potrebne Hrvatskoj", prenela je regionalna tv N1.

"Budimo realni, ovo nije pokušaj izglasavanja nepoverenja meni, nego celom HDZ-u, a onda i Vladi. Mi to Boži Petrovu i delu njegovih poslušnika iz Mosta nećemo dopustiti", poručio je Karamarko.

Karamarko je juče optužio manjinsku koalicionu stranku Most da zajedno sa SDP-om pokušava da sruši sadašnju vladu i na vlast vrati Zorana Milanovića i poručio da neće dopustiti da njemu ili HDZ-u presuđuju partijski sudovi.

Hrvatska vlada pre dva dana većinom glasova nije izglasala nepoverenje Karamarku, dok su ministri iz Mosta nezavisnih lista i njihov lider Božo Petrov bili za nepoverenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: