Izabrano novo Predsedništvo HDZ

Hrvatski HDZ je izabrao novo Predsedništvo a od 32 kandidata najviše je glasova dobio Zlatko Hasanbegović (1.227), a sledi ga Darko Milinović (1.210).

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.05.2016.

00:11

Izabrano novo Predsedništvo HDZ
Foto: Gettyimages

Na Opštem izbornom saboru HDZ-a kao jedini kandidat za zamenika predsednika HDZ-a izabran je Milijan Brkić, koji je dobio glasove 1.601 delegata.

Predsednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je večeras, zaključujući stranački Opšti sabor, da HDZ-ovi izaslanici izlaze sa Sabora ponosni, uzdignute glave.

Porukama koje šaljemo sa Sabora, mnogi su scenariji propali, mnogi su očekivali da ćemo izaći pognutih glava, da će biti nesrećnih, ali ništa se od toga nije dogodilo, rekao je Karamarko pred malobrojnim izaslanicima koji su dočekali rezultate izbora za novo vođstvo stranke, prenosi Hina.

Karamarko je čestitao izabranima, ističući da je reč o kvalitetnim ljudima.

"Konfiguracija odabranih može služiti na ponos. Imamo šta smo hteli, balans između iskusnih, 'starih vukova' koji znaju pobeđivati i mladih, novih lica. Veliki sam optimista", naglasio je Karamarko.

On je poručio da stranka ide dalje i dodao da niko HDZ neće ignorisati ni ponižavati i ucenjivati.

U KD Vatroslava Lisinskog u subotu se okupilo više od 1.800 izaslanika kojima je predsednik stranke zahvalio na "dobroj i prekrasnoj atmosferi koja asocira na jedinstvo".

Ipak, malobrojni su dočekali objavu izbornih rezultata.

Naime, prebrojavanje glasova, koje je trebalo da bude gotovo popodne, razvuklo se do iza 22 sata, zbog tehničkih problema sa optičkim čitačem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: