Nastavak suđenja Preliću za ubistvo Tatona

U Višem sudu u Beogradu sutra treba da se nastavi ponovljeno suđenje jednom od vođa navijača "Partizana" Đorđu Preliću.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.05.2016.

14:53

Default images

On je optužen za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona 17. septembra 2009. godine.

Očekuje se da će suđenje biti nastavljeno ispitivanjem svedoka.

Na prošlom suđenju svedočila je po prvi put vlasnica frizerskog salona na Obilićevom vencu Svetlana Bubanja Bjelić koja je rekla da je videla kako Bris Taton skače u prolaz između stepeništa i garaže i odmah nakon toga pozvala hitnu pomoć.

Prelić je u junu 2014. godine izručen Srbiji iz Španije nakon višegodišnjeg bekstva, pa mu je zbog presude od 15 godina zatvora u njegovom odsustvu, odobreno ponavljanje suđenja samo u odnosu na njega.

On je na početku ovog postupka negirao bilo kakvu vezu sa smrću Tatona, tvrdeći da nije učestvao u tuči.

Prelić je po srpskoj poternici u februaru 2013. godine uhapšen u blizini Barselone posle višegodišnjeg skrivanja, pošto je iz Srbije pobegao odmah po incidentu, i nalazi se u pritvoru.

Suđenje se, za sada, ponovlja samo u odnosu na Prelića, mada u narednom periodu može da se očekuje da se suđenje ponovi i za Dejana Puzigaću - poslednjeg optuženog koji je bio u bekstvu, a uhapšen je sredinom septembra 2015. godine u Atini i čeka odluku grčkih vlasti o izručenju Srbiji.

Viši sud je početkom 2011. godine Prelića prvostepeno osudio na 35 godina zatvora, ali je ta presuda preinačena odlukom Apelacionog suda i kazna mu je smanjena na 15 godina zatvota.

U neredima na Obilićevom vencu u Beogradu neposredno pred početak fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza grupa huligana je 17. septembra 2009. godine pretukla Tatona, koji je od zadobijenih povreda umro 29. septembra u Kliničkom centru.

U procesu za ubistvo Tatona neki od osuđenih su već odslužili kazne.

Dejan Puzigaća je pravosnažno osuđen na 14 godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: