Rašković Ivić Skatu: Rusija bliska, nije nas bombardovala

Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić ocenila je da bez učešća Rusije nema ozbiljne borbe protiv terorizma ni rešavanja medjunarodnih konflikata.

Izvor: B92

Nedelja, 29.05.2016.

13:17

Rašković Ivić Skatu: Rusija bliska, nije nas bombardovala
Foto: Tanjug

Kako kaže, to se pokazalo i u slučaju Sirije.

Osim toga, navela je i da su sankcije Evropske unije prema Rusiji pogrešne i štetne za odnose Evropske unije i Rusije.

"Potrebno je dodatno osnažiti odnose Srbije i Rusije, a posebno je potrebno pojačati rusko medijsko prisustvo u Srbiji koje je sada daleko od zadovoljavajućeg", rekla je ona tokom diskusije o Rusiji koju su organizovali ambasada SAD i Transatlantska akademija.

DSS je saopštio i da je njihova liderka tokom razgovora sa ambasadorom SAD Kajlom Skatom i Tedom Rajnertom iz Transatlantske akademije ocenila da je bliskost Srba sa Rusima utemeljena ne samo na slovenstvu i pravoslavlju, nego i na činjenici da Rusija nikada nije bombardovala Srbe, niti od Srbije tražila da preda deo teritorije.

"Krim je istorijski ruska teritorija koja nije anektirana 2014. godine nego je referendumom vraćena u okviru Rusije, kao što je i Kosovo i Metohija istorijski srpska teritorija koja se uz kršenje medjunarodnog prava otima Srbiji", dodala je Rašković Ivić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: